12 oktober 2014
14:15

Furulunds IK

Referat: Öja FF - Furulunds IK

Då var det dags för semifinal i Höstcupen. Vi hade varit klockrena hittills i vår grupp. Noll tappade poäng via ett tätt och kompromisslöst försvarsspel. Nu skulle detta testast mera noggrant i sömmarna. Killarna var tända på uppgiften men var samtidigt lite sega att få igång då det nästan gått två (!) timmar sedan senaste matchen. Alldeles för lång väntan enligt vår mening.

Den som löste upp knutarna i denna fight var Otto som satte två mycket fina mål under första halvlek. Vi minns framför allt tvåan som lobbsköts över den ur fas sprattlande målvakten. Där emellan hade Furulund tryckt in ett kvitteringsmål efter allför snällt och givmilt försvarsagerande. 2-1 till Öja FF i paus således och matchen var på inga vägar avgjord. I andra halvlek var vi överens om att få mer sprutt på benen. Liam fick gratulationer efter ett snyggt 3-1 mål via ett snyggt skott och känslan var att vi skulle fixa biljetten till ännu en final 2014. Grabbarna stängde alla tänkbara ytor de sista minuterna och trots sina unga år visade de kyla och rutin genom att spela "bort" de sista minuterna av matchen. 3-1 och nu var vi där åter en gång i år: Final i en pokalturnering. Svårspelade Staffanstorps GIF var de kommande finalmotståndarna. Skulle vi rå på dem den här gången....?